Inel medieval cu otrava, descoperit de arheologii bulgari

Arheologii bulgari au descoperit un inel remarcabil, despre care ei cred că ar fi fost folosit pentru asasinarea rivalilor în secolul al 14-lea.

Inelul medieval cu otrava a fost descoperit la Capul Kaliakra, în apropierea orașului Kavarna, pe coasta nordică bulgară a Mării Negre. Cercetatorii care au găsit inelul cred că este primul descoperit vreodată în regiune – dacă nu în toata Bulgaria.

Realizat din bronz, inelul ar fi putut fi umplut cu conținut letal, care ar fi putut fi ușor turnat în mâncarea sau băutura unui dușman, la momentul potrivit.

“Nu am nicio îndoială că gaura a fost în mod deliberat realizata și ca inelul a fost purtat pe mana dreapta, în mod intenționat”, a declarat Bonnie Petrunova, director adjunct al Institutului Național de Arheologie și al Muzeului.

Inelele cu otravă datează din epoca romană, dar au fost folosite până in secolele 16-17. Inelele erau folosite inițial ca metodă de sinucidere, pentru cei care se asteptau la o moarte violentă sau dureroasă. Ulterior, acestea au fost folosite ca arma a unei crime sub acoperire.

Piesa descoperita în Bulgaria a fost cel mai probabil utilizata pentru acest scop, în timpul unui conflict între un conducător medieval numit Dobrotitsa și fiul său Ivanko Terter, a spus Petrunova. “Puțini oameni știu despre ura care a apărut” între Dobrotitsa și fiul său, a declarat Petrunova pentru Radio Bulgaria.

Inelul a fost găsit într-o zonă din centrul orașului Kaliakra, unde mai mult de 30 de piese de bijuterie, incluzand inele de aur și cercei cu perle, au fost descoperite incepand din 2011.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.