Hristos nu are carnet de partid

Sunt din ce in ce mai agasat de cei care mai cred ca pot inregimenta Crestinismul, Ortodoxia, pe Hristos, in fapt orice este legat de Acestea, de o anumita parte a politicii. Esti de dreapta? Automat esti crestin, ortodox… intr-un cuvant esti “gigea”. Esti de stanga? Atunci esti ateu, damnat, comunist, iubitor de homosexuali… in fine, esti un blestemat.

Sa presupunem, pentru moment, ca eu, ca preot ortodox, ca unul care face totul pentru Hristos, pot avea partizanate politice de stanga. Asta ce ar inseamna? Absolut nimic!

Sarmanul Hristos… Comunistii I-au rastalmacit cuvintele si chiar au avut nebunia sa-L numeasca primul comunist din lume.

Acum, vin cei de dreapta, care sustin ca Hristos nu poate fi decat al lor. “Crestinism inseamna numai Dreapta politica.”

Au mai fost in istoria acestei tari niste figuri ciudate, care credeau ca rostul lor pe lume este sa le bage pe gat oamenilor binele crestin. Care credeau ca Hristos este un biet taran roman si ca, cine nu este cu ei trebuie sa piara.

Hristos nu se indeasa pe gat nimanui. HRISTOS NU POATE APARTINE NICUNEI PARTI POLITICE!

Mai am putin si explodez cand vad oameni pe care ii consider nu doar intregi la minte, ci indeajuns de cultivati, ca nu inteleg ca Hristos nu poate fi inregimentat politic.

Hristos nu poate fii stindardul politic al nimanui!

Hristos este al tuturor celor ce doresc sa-L primesca.

Ajung sa dau dreptate batranilor, cand spun ca, pe unii prea multa carte ii prosteste.

Oameni buni, feriti-va de cei care vand surogate de credinta! Feriti-va de cei care, prin vorbe mestesugite si fraze bombastice, va zapacesc de cap.

Paziti-va de cei care va dau sa beti otrava din potirul unei credinte rastalmacite.

Hristos nu a dorit niciunul dintre multele rele care macina lumea crestina astazi.

Viata crestina este mai mult decat dogmele si cultul.

Viata crestina este comuniune cu Sfintii, cu Martirii si cu oricare aproape al nostru.

Purtati-L pe Hristos in inima, plini de curaj, dar mai ales curatati de orice gand spurcat.

Si nu uitati…

Hristos nu poate fi confiscat de nimeni!

Preot Daniel Ivan

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.