publicat în: Arhivă

Reforma in politica de imigrare SUA. Episcopii isi spun cuvantul

Biserica Catolica din Statele Unite este gata sa-si puna la dispozitie resursele proprii, pentru a face presiuni in vederea modificării politicii de imigrare, conform directorului pe politici de imigrare, al Conferinței Episcopale. Acesta a marturisit că episcopii se bucura de “cea mai bună oportunitate, de pana acum, de a obține si a face ceva pozitiv in ajutorarea milioanelor de oameni”.

Astfel, Kevin Appleby a declarat zilele trecute, într-un interviu pentru Radio Vatican, ca o campanie in acest sens se va desfășura la jumătatea lunii octombrie, atunci când Camera Reprezentanților va vota, probabil, un pachet privind reforma imigrației, care deja a trecut prin Senat în luna iunie.

Appleby a sugerat că există probabil 50-60 de legislatori, care ar putea fi gata sa sprijine reforma legislativa, în cazul în care va exista un efort la nivel local care sa le dea încredere să voteze pentru un astfel de proiect de lege.

Episcopii si laicii sunt încurajați să-i contacteze pe legislatori și sunt planificate demonstrații, în circumscripții cheie.

Aceasta este “cea mai bună șansă, într-o generație”, a unui proiect de lege pe care Biserica sa-l poata sprijini, a declarat Appleby, pentru Radio Vatican.

Appleby a recunoscut, insa, că nu fiecare catolic ii susține pe Episcopi, pe această temă.