Interventia armata in Siria ar putea declansa un razboi mondial

Un episcop sirian catolic caldeean a avertizat in aceste zile că o intervenție armată în Siria ar putea declanșa un “război mondial”, în timp ce ziarul oficial al Vaticanului a cerut mai multa “prudență” din partea puterilor occidentale.

“Dacă va exista o intervenție armată, acest lucru ar însemna, cred, un război mondial. Acest risc a revenit”, a declarat Mons. Antoine Audo de Alep, pentru Radio Vatican.

“Sperăm că apelul Papei, la un dialog real între părțile aflate în conflict, pentru găsirea unei soluții, poate fi un prim pas in incetarea luptei”, a mai spus el.

Cotidianul Vaticanului, L’Osservatore Romano, a criticat, în același timp, puterile occidentale, într-un editorial.

“Bătaia tobelor despre o intervenție armată a puterilor occidentale devine din ce în ce mai insistenta și tot mai puțin lipsita de prudență”, a spus el.

“Mai mulți reprezentanți ai acestor țări spun că sunt convinși că acuzația că armata siriană ar fi folosit arme chimice este deja fondata – o problema investigata de Națiunile Unite”, a mai spus el.

Papa Francis a cerut, duminica, comunității internaționale, să ajute la găsirea unei soluții in rezolvarea războiului civil.

“Fac apel la comunitatea internațională, pentru a fi mai sensibila la această situație tragică și pentru a se angaja la maxim in ajutarea natiunii siriene dragi, prin gasirea unei soluții pentru războiul care raspandeste atata distrugere și moarte”, a declarat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.