Mitropolitul Ilarion: SUA, din nou un calau international. Altarul unei democratii imaginare

Vorbind pentru AsiaNews, Mitropolitul Ilarion, șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, a condamnat amenințarea cu intervenția NATO, fără un mandat ONU. Mai multe victime vor fi “sacrificate pe altarul unei democrații imaginare”.

In timp ce o intervenție militară occidentală împotriva regimului lui Bashar al-Assad pare din ce în ce mai probabila, Biserica Ortodoxă Rusă își exprimă “profunda îngrijorare” cu privire la posibilele evoluții ale crizei.

“Încă o dată, ca si in cazul Irakului, Statele Unite acționează ca un călău internațional”, a declarat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei.

Vorbind pentru AsiaNews, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse a criticat puternic poziția Statelor Unite, care este “complet unilaterala”.

“Fără o aprobare a Organizației Națiunilor Unite, ei doresc sa decida soarta unei întregi țări, de milioane de locuitori”.

“Încă o dată”, a avertizat Ilarion, “mii de vieti vor fi sacrificate pe altarul unei democrații imaginare”, intre acestea, conform Mitropolitului, existand, în primul rând, cele ale “creștinilor, despre a căror soartă nu pasă nimănui”.

Ei “risca sa devina ostatici și principale victime ale forțelor extremiste radicale, care, cu ajutorul Statelor Unite, vor veni la putere”.

“Comunitatea internațională”, a concluzionat el, “trebuie să faca totul pentru a evita ca evenimentele sa ia o asemenea intorsatura”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.