Ciprul, speriat de eventualele atacuri aeriene asupra Siriei

Perspectiva atacurilor aeriene occidentale împotriva Siriei provoacă preocupări în toate direcțiile, in special in mica insula mediteraneană a Ciprului.

Ministrul de externe al acestei tari pare sa se afle intr-o pozitie dificila – chiar dacă Ciprul este o republică independentă și membru al UE, el este, de asemenea, si gazda unui sediu al Forțelor Aeriene Britanice, în Akrotiri, pe coasta de sud-vest, care va fi raspunzatoare de pregatirea oricarui atac aerian asupra Siriei.

El a declarat unui corespondent al Radio Vaticanului ca Ciprul se declara împotriva utilizării, în continuare, a violenței și escaladarii tensiunilor.

“Ieri am avut o întâlnire cu ambasadorul Marii Britanii și suntem de acord că nu vor exista surprize”, a declarat Kasoulides în timpul unui interviu. “Suntem linistiti si increzatori că lucrurile se vor face într-un mod in care Ciprul nu va fi depășit, în cadrul operațiunilor”, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.