Obama nu a luat, inca, o decizie privind eventuala interventie militara asupra Siriei

Președintele american Barack Obama a declarat că nu a luat incă o decizie cu privire la comanda unei actiuni militare împotriva Siriei.

Vorbind intr-un interviu pentru PBS Newshour, după discursul său de marcare a 50 de ani de la cuvantarea lui Martin Luther King “I Have a Dream”, din martie, in Washington, Obama a explicat că el nu are ” niciun interes” într-un conflict deschis.

El a mai spus, totuși, că guvernul Statelor Unite a ajuns la concluzia că regimul lui Bashar Al-Assad a folosit arme chimice.

“Nu am luat o decizie. Am solicitat variante din partea armatei noastre, am avut discuții ample cu echipa mea din serviciul de securitate națională”, a declarat Președintele pentru gazda TV, conform radioului Vocea Rusiei.

Obama a explicat ca presupusa folosire a armelor chimice de catre regimul sirian ar fi un factor în decizia sa de intervenție militară, avertizând ca regimul Assad ar trebui să fie tras la răspundere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.