Profanare la Arras: marşul priteniei iudeo-musulmane la Paris

Cincizeci de persoane au inceput un mars duminică între Marea Moschee de la Paris şi „la Place de la Bastille” făcând apel la prietenia dintre musulmanii şi evreii din Franţa, exprimându-şi “indignarea” vis-a-vis de profanarea cimitirului militar din Notre-Dame de-Lorette (Pas-de-Calais).

Procesiunea s-a oprit la orele 14.00 la Marea Moschee din Paris (sect. 5) în jurul unui banner pe care scria: “evreii şi musulmanii sunt mână în mână”, a spus un ziarist.

„Dorim să ne exprimăm dezgustul şi indignarea faţă de această provocare”, a spus Dalil Boubakeur, administrator al Marii Moschei de la Paris.

“Marşăluim împreună ca semnal important către comunităţile noastre, care locuiesc în Franţa, mai ales că aceste comunităţi, musulmane şi evreieşti, sunt cele mai importante din Europa, a afirmat Joel Mergui, preşedintele Consistoriului Central din Franţa.

Marşul, condus de către reprezentanţi CRIF (Consiliului Instituţiilor evreieşti din Franţa), de „Prietenia iudeo-musulmană” şi Mouloud Aounit, preşedintele MRAP (Mişcarea împotriva Rasismului şi pentru Prietenia între Locuitori), a fost oprită în faţa sinagogii din Rue des Tournelles (sect. 4).

527 de morminte – 500 dintre ele musulmane şi restul israelite – au fost profanate în noaptea de 7 spre 8 decembrie, la cimitirul militar din Notre-Dame-de-Lorette, aproape de Arras. Profanarea aceasta este a treia în mai puţin de doi ani, în acest cimitir.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.