Liderul Bisericii Anglicane: crestinii sunt vanati in Siria

“Este absolut clar că creștinii din Siria sunt persecutați”, a declarat Arhiepiscopul de Canterbury in aceasta saptamana.

Justin Welby a vorbit in cadrul unui eveniment găzduit de Open Doors, la Biserica Sinodului General al Angliei, la New York.

Open Doors desfasoara o campanie de “Salvare a Siriei”, încurajându-i pe creștini să se roage și sa trimita petitii parlamentarilor, vizavi de situația din țara afectata de conflicte.

Arhiepiscopul a spus ca în Alep, o zonă istorica a creștinilor, din primul secol, oamenii “sunt vanati în număr mare”. Apelul coincide cu lansarea unui raport al Open Doors, in care sunt mentionate date îngrijorătoare despre vanatoarea de crestini din Siria. Raportul detaliaza modul în care creștinii din oras au fost avertizati prin difuzoarele moscheii locale să plece sau vor fi ucisi unul cate unul.

Directorul Open Doors, Stephen Rand, a precizat, insa: “Open Doors nu desfasoara o campanie destinata doar populației creștine. Petiția noastră cheamă la acțiune în numele tuturor oamenilor din Siria”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.