publicat în: Arhivă

Aniversarea restaurarii canonice a Bisericii Ortodoxe Albaneze, in noua Catedrala din Tirana

In urma cu 21 de ani, Preafericirea Sa, Prof. Dr. Anastasios, a fost ales în funcția de Arhiepiscop de Tirana, Durres și intreaga Albanie.

La sfarsitul lunii iunie, in noua Catedrala “Învierea lui Hristos” din Tirana, au fost sarbatoriti cei 21 de ani de la alegerea Arhiepiscopului Anastasios. La Sfânta Liturghie au participat clerici și laici, reprezentanti din toate zonele. Ziua a marcat si prima aniversare a inaugurării strălucitoarei si incantatoarei catedrale.

La sfârșitul Liturghiei, Arhiepiscopul Anastasios s-a adresat credincioșilor, vorbindu-le despre sărbătoare și despre rolul Duhului Sfânt în viața noastră. Arhiepiscopul s-a mai axat, în special, pe calea dificilă, dar plină de succes, pe care Biserica Ortodoxa a mers, a libertatii religioase. Preafericirea Sa s-a mai referit, totodata, la atacurile și presiunile cu care Biserica și intreaga comunitate ortodoxă se confruntă, și i-a asigurat pe credinciosi că nu trebuie sa se ingrijoreze vizavi de prezentul și, mai ales, viitorul Bisericii. “Dumnezeu nu ne-a părăsit până acum și nu va face acest lucru nici in viitor. Când spunem “Doamne, Doamne, cauta din cer si vezi”, ne referim exact la acest lucru, fiindca aceasta este via Sa și El trebuie să aibă grijă de ea”.

Arhiepiscopul a mai discutat despre efortul mare al Bisericii in generarea de venituri necesare independenței economice, care dă sens deplin autocefaliei. Acesta a primit felicitări și ghirlande de flori.