Patriarhul Kirill I si Papa: de acum, nimic nu mai sta in calea unei intalniri directe

Arhiepiscopul catolic al rusilor a spus că el crede ca nemultumirile ortodoxe, existente de-a lungul timpului, vizavi de activitățile Bisericii în țară, au fost soluționate cu bine, datorită imbunatatirii relațiilor ecumenice.

Într-un interviu acordat cotidianului Kommersant, Arhiepiscopul Paolo Pezzi, lider al Arhidiocezei Maicii lui Dumnezeu din Moscova din anul 2007, a declarat ca Biserica Catolică, gazda a milioane de locuitori rusi, se mai confrunta, inca, cu probleme în orașe cum ar fi Ryazan, Kirov și Vologda, unde sovieticii au confiscat lăcașuri de cult, care inca nu au fost returnate.

Cu toate acestea, el a adaugat ca problemele ridicate de către Biserica Ortodoxă Rusă, vizavi de activitățile catolicilor, inclusiv plângerile din timpul fostei Uniuni Sovietice, au primit in prezent “răspuns”, adăugând că el considera că a acum nimic nu mai poate impiedica discuțiile directe între Kirill I și Papa Francisc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.