Jocuri video on-line: video-game cu Pussy Riot, lansat in aceasta luna

Un joc video a fost prezentat la un festival recent al tineretului ortodox rus, in Moscova, prin care jucătorii erau incurajati să le “ucida” pe membrele trupei feministe punk-rock Pussy Riot.

Intitulat “Nu lasati Pussy Riot in Catedrala”, jocul ii obliga pe jucatori sa se foloseasca de o cruce ortodoxă impotriva acestor femei care vor sa patrunda in biserica.

Când protestatarele Pussy patrund, in jocul video, in biserica, acestea reapar deasupra bisericii, cu coarne. Clădirea se invaluie treptat într-o atmosfera urata, nori grei adunandu-se deasupra acesteia.

O alta versiune a jocului, care folosea numele “Inchiziția”, fusese deja lansata on-line, la sfarsitul anului trecut.

Nici Biserica Ortodoxă, nici reprezentantii Pussy Riot nu au facut comentarii publice vizavi de acest joc, prezentat in 11 iulie.

Aleksandru Davidkina, reprezentanta a festivalului de tineret in care jocul a fost lansat, a declarat pentru Interfax că, prin acest joc, se urmareste atragerea tinerilor in Biserica.

“Sunt tineri care nu au o relatie cu religia și nu doresc să vorbească despre Biserică”, a spus Davidkina. “Dar, când văd acest joc, avem șansa sa discutam cu ei despre ceea ce se intampla in Biserica”.

În august 2012, Magnus Vulp, un designer grafic estonian, a lansat video-game-ul “Kremlins Angry”, în care jucătorii încearcă să le elibereze pe membrele Pussy Riot din captivitate. În acest joc, jucătorii ii arunca pe oficialii ruși, precum Putin și Patriarhul Kirill, intr-o cusca. (jocul poate fi pornit prin apasarea cu mouse-ul pe textul scris in limba rusa cu litere rosii, mai jos pe aceasta pagina)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.