Accident rutier: o tanara moare, pe drumul spre Festivalul Catolic al Tineretului

Un autocar, care transporta mai multi tineri care intentionau sa participe la renumitul Festival Catolic International de Tineret, s-a ciocnit, ieri, cu un camion, în Guyana Franceză, lăsând in urma un mort și alte cinci persoane ranite in stare critică.

Autocarul transporta 23 de persoane, care urmareau sa mearga in Brazilia, unde Ziua Mondială a Tineretului începe săptămâna viitoare, la Rio de Janeiro.

Papa Francisc va fi prezent la festival, iar aproximativ 1,5 milioane de persoane sunt asteptate în Rio.

Guyana franceză servește ca bază pentru francezii care doresc sa participe la acest eveniment organizat de către Biserica Romano-Catolică. Grupul de tineri catolici se afla pe drumul spre Kourou, acolo unde se afla Guiana Space Centre, un port spațial european.

Potrivit presei locale, victima este o fată din Paris.

Episcopul catolic din Guyana Franceză a anuntat o Messa, care a avut loc ieri seara, în Catedrala Saint-Sauveur din capitala Cayenne, in urma tragediei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.