publicat în: Arhivă

Familia Romanov: Comitetul de Investigatie Rus nu se indoieste de autenticitatea ramasitelor pamantesti

Comitetul de Investigație Rus nu pune la îndoială autenticitatea ramasitelor pamantesti ale Romanovilor, descoperite lângă Ekaterinburg (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), și este gata să răspundă oricarei intrebari a Bisericii Ortodoxe Ruse.

“Nu există date noi, care sa poata pune sub semnul intrebarii cercetarile în discuție”, a declarat, pentru Interfax, investigatorul Departamentului Principal al Comitetului Rus de Investigații, Vladimir Soloviov, care a investigat uciderea familiei regale.

Familia ultimului Tar rus, Nicolae II, a fost executata în Urali, in urma cu 95 ani, la primele ore ale dimineții din 17 iulie 1918.

“Au avut loc numeroase conferinte, începând cu anul 2008, când raportul nostru a fost publicat, dar nimeni nu a pus la îndoială vreodată integritatea științifică a cercetării noastre”, a spus Soloviov.

“Este opinia noastră, bazată pe metode științifice, ca ramasitele apartin membrilor familiei regale”, a declarat reprezentantul Comitetului de Investigație.

El a mai adăugat că, acest caz, al uciderii familiei regale, nu va fi complet încheiat până cand nu sunt îngropate rămășițele Printului Alexei si ale surorii sale Maria.

“Biserica susține că are anumite indoieli vizavi de studiile noastre. Ar fi cel mai bine sa avem o discuție civilizată, vizavi de obiectiile clericilor. Suntem gata să ascultam obiecțiile lor și să răspundem la întrebările lor. Nu a existat colaborare intre mai marii Bisericii si oamenii de stiinta care au examinat rămășițele”, a spus Soloviov.

“Aș vrea să aiba loc o intalnire cu reprezentanții Patriarhiei Moscovei și să purtam o discuție civilizată, pe marginea fiecarei chestiuni. Este o crimă, iar ramasitele omenesti sunt încă pastrate în arhive, in loc sa fie ingropate”, a spus Soloviov, referindu-se la rămășițele Prințului Alexei și ale Principesei Maria.

Între timp, Casa Romanov, condusa de Marea Ducesă de Rusia, Marina Vladimirovna, a declarat că nu este pregătita să recunoască autenticitatea rămășițelor descoperite în Ekaterinburg. “Capul familiei regale ruse, Marea Ducesă Marina Vladimirovna, împărtășește pe deplin poziția Bisericii Ortodoxe Ruse. Nici anchetatorii, nici Procuratura Generală nu au dat răspunsuri coerente, complete, la zecile de întrebări ale Bisericii Ortodoxe Ruse”, a declarat avocatul Casei Romanov, German Lukianov, ieri, pentru Interfax.

Notele investigatorul Nikolay Sokolov, care a studiat cazul uciderii ultimului împărat rus și a familiei sale, în 1919, la ordinele amiralului Kolchak, au fost descoperite în timpul reconstrucției Bisericii Sf. Iov, din Bruxelles, a mai spus el. Casa Romanov așteaptă o analiză a documentelor găsite în Bruxelles, pentru a pune capăt disputei asupra autenticității remasitelor pamantesti ale familiei regale.

Comitetul de Investigație Rus a incheiat ancheta, în cauza penală a decesului familiei lui Nicolae II, în ianuarie 2011. Rămășițele au fost proclamate „autentice”.

Biserica Ortodoxă Rusă și Casa Romanov continuă să nege, insa, autenticitatea acestora.