Mariajul gay, legalizat in Marea Britanie: Regina Angliei aproba legea

Regina Elisabeta a II-a a aprobat un proiect de lege, ieri, care legalizeaza casatoria persoanelor de acelasi sex, in Marea Britanie.

Aprobarea Majestății Sale a fost ultimul pas necesar pentru ca proiectul sa devină lege.

Incepand cu vara viitoare, noua lege le va permite cuplurilor de același sex să se “căsătorească”, atat prin ceremonie civila cat și religioasa. Acesta va permite, de asemenea, cuplurilor de același sex, care au intrat în parteneriate civile, sa obțina statutul juridic de “căsătorie”.

Președintele și vice-presedinte al Conferinței episcopilor catolici din Anglia și Țara Galilor au emis urmatoarea declaratie in raspuns la trecerea de “căsătorie (cuplurile de același sex), in care afirma:

„Împreună cu alții, ne-am exprimat îngrijorarea reală cu privire la deficiențele procesului prin care această legislație a venit la Parlament, si la viteza cu care aceasta a trecut mai departe. Le suntem recunoscători parlamentarilor din ambele camere, care au încercat să îmbunătățească proiectul de lege în timpul trecerii sale, astfel încât să asigure o protecție mai eficientă pentru libertatea religioasă”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.