Credinciosii se revolta: Ambrozie de Durostorum, ales rapid mitropolit interimar de Varna

Mitropolitul Ambrozie de Dorostol (Durostorum) a fost numit mitropolit interimar de Varna și Veliki Preslav. Decizia a fost luată astazi, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Inițial, Sfântul Sinod il alesese în aceasta functie pe Mitropolitul Calinic de Vratsa (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Cu toate acestea, laicii și clericii din Episcopia Varnei s-au revoltat împotriva deciziei.

Prin urmare, Calinic s-a decis să se retragă, după o întâlnire cu preoții din Varna, dar a negat cu fermitate rapoartele conform carora ar fi comandat un audit imediat al Episcopiei, spunând că a solicitat doar un inventar.

Corpul neinsufletit al fostului Mitropolit Chiril de Varna a fost descoperit pe o plajă din afara orasului Trakata, aproape de Marea Neagră, săptămâna trecută. Cauza morții a fost raportata ca fiind înecul, dar mulți bănuiesc unele „greseli” ale lui Chril, legate de „viata sa controversata”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.