Ambasadorul Norvegiei a vizitat Muzeul Astra din Sibiu

Ieri, 17 iulie 2013, Muzeul ASTRA a primit vizita Excelenţei Sale Øystein HOVDKINN, Ambasadorul Norvegiei în România. Înaltul demnitar a vizitat Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, în special Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, un centru de ultima generație, pentru conservarea si păstrarea obiectelor de patrimoniu cultural, construit în anul 2011, în baza unui proiect finantat prin programul MFSEE, și având la bază, în cea mai mare parte, contribuția Norvegiei, căreia i s-au alăturat cele ale Islandei și Liechtensteinului. Înaltul demnitar a servit masa la “Cârciuma din Bătrâni”, unde a degustat preparate din zona Mărginimii Sibiului.

În cursul discuţiei cu directorul Complexului Naţional Muzeal ASTRA, d-l Valeriu Olaru, a fost abordată şi tema noului proiect finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. În caietul de impresii al Muzeului în aer liber, Excelenţa sa a scris:

„Nu este o coincidenţa faptul ca ultima vizită oficială din timpul mandatului meu in Romania a fost facută în Sibiu şi la Muzeul ASTRA. În Sibiu putem observa cele mai bune aspecte ale Romaniei, o combinaţie de modernitate si grijă faţă de moştenirea istorică si culturală. În Muzeul ASTRA am avut privilegiul de a sprijini cel mai de succes proiect al nostru legat de patrimoniu cultural şi curând cooperarea va continua. Multumesc pentru ce aţi realizat şi succes în următorul proiect ! La multi ani !”

[https://www.lacasuriortodoxe.ro/stiri/economie-afaceri/3156-ambasadorul-norvegiei-a-vizitat-muzeul-astra-din-sibiu.html/attachment/poza_de_grup]

Opinia consilierului ambasadei Norvegiei, d-na Hilde Berit EIDE , a fost consemnată de asemenea, în caietul de impresii al muzeului: „Sunt foarte impresionată de rezultatele obtinute cu fonduri norvegiene, aici in Muzeul ASTRA. A fost o mare plăcere sa fiu aici azi. Tot succesul pentru viitor !”

În după-amiaza aceleiaşi zile, la sediul Consiliului Judeţean Sibiu, Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, i-a înmânat Excelenţei Sale Domnului Ambasador Øystein HOVDKINN, o diploma de onoare „pentru contribuţiile deosebite aduse la dezvoltarea Muzeului ASTRA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.