Turcia isi aduce moscheile pierdute, la fosta lor glorie

Guvernul Turciei intenționează să reconstruiască o parte din cele 150 de moschei din intreaga tara, care “au dispărut”, conform Hurriyet Daily.

130 dintre moscheile “pierdute” au ca locatie Istanbulul, iar in timp ele au inceput sa fie inlocuite cu clădiri și apartamente.

„Nu putem face prea mult”, scrie Hurriyet. „Dar, dacă parcelele sunt încă vacante, atunci le vom reconstrui”.

Din una dintre moscheile pierdute, Moscheea Fetih, a mai ramas acum doar un singur minaret, lângă Rumeli Hisari; o alta, Moscheea Fazil Efendi, din Yenikoy Park, a fost complet demolata, în timp.

„Noi le vom reconstrui si le vom aduce la fosta lor glorie. In mod similar, Moscheea Karakoy, proiectata de arhitectul italian Raimondo D’Aronco, va fi, de asemenea, reconstruita”, scrie Hurryet, citand cuvintele liderului Directoratului Fundatiilor, Adnan Ertem.

Ertem a mai spus ca unele dintre moschei au fost vândute sau transformate în clădiri, iar Direcția are in plan sa le răscumpere, dacă este posibil.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.