Ruso-americanii din Alaska: prima carte care publica fotografiile fiului unui preot ortodox rus

Prima carte, care oferă fotografii ale lui Vincent Soboleff, fiul unui preot ortodox rus, care s-a folosit de un aparat foto Kodak in documetarea despre viata vorbitorilor de limbă rusă și a populațiilor indigene din Alaska, la începutul secolului 20, a fost publicata înStatele Unite.

“Un fotograf ruso-american în tinutul Tlingit: Vincent Soboleff în Alaska”, de antropologul Serghei Kan, se foloseste de mai mult de 100 de fotografii alb-negru, surprinse de Soboleff, pentru a reda povestea unei comunitati de vorbitori de limba rusă și de indieni tlingit, din sud-estul Alaskai, de la sfârșitul anilor 1800, până în 1920.

Cartea este prima care prezinta fotografiile lui Soboleff, de cand ele au fost descoperite, în 1950, conform Universitatii Oklahoma Press (UOP), care a publicat cartea in aceste zile.

“Kan le oferă cititorilor sai, istorici și iubitori de fotografie, resurse vizuale incantatoare despre viața americanilor tlingit și a rusilor, care descopera modul în care cele două culturi se împleteau în sud-estul Alaskai, in secolul trecut”, spune UOP.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.