Mitropolitul Mexicului: discutie cu Ministrul Afacerilor Externe din Grecia

Ministrul Afacerilor Externe al Greciei, Kyriakos Gerontopoulos, responsabil cu problemele grecilor din străinătate, s-a întâlnit ieri, la Ministerul Afacerilor Externe, cu Mitropolitul ortodox Athenagoras (Aneste) al Mexicului, care a declarat ca le-a cerut credinciosilor sai sa isi sprijine propria patrie.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte legate de Mitropolia Ortodoxa a Mexicului, sub jurisdicția careia se afla țările din America Centrală și Caraibe.

După întâlnirea cu Gerontopoulos, Mitropolitul Athenagoras a declarat:

“Am avut marea onoare sa fiu primit de către ministrul responsabil cu problemele religioase din străinătate și să îi prezint activitatea pe care o intreprindem în țările din Mitropolia noastra”.

El a mai adăugat: “L-am informat, de asemenea, despre acțiunile intreprinse în scopul implicarii credinciosilor nostri in rezolvarea situatiei dificile din patria noastra (n.red. Grecia), în aceste vremuri grele. Există o jumătate de milion de credincioși în Mitropolia noastra, eleni, care iubesc cultura, limba și civilizația Greciei și susțin eforturile acesteia în sensul depășirii acestei perioade dificile”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.