Publicat pe 16.09.2008

Stiri Lacasuri Ortodoxe – 17 septembrie 2008 – Noutati

 

>> (despre zodii) Omul are nevoie de repere in univers, el nu poate sa existe de la sine. Experienta fricii, a singuratatii, ne impinge spre credintele cele mai ciudate. E adevarat, exista stele si constelatii, fiecare cu nume si traiectorii proprii, dar cum putem crede ca un corp irational poate influenta in vreun fel fiinta atat de complexa care este omul ? Ce-i drept, in complexitatea sa, omul poate sa creada chiar si ca luna, care nu e decat un bolovan, poate sa-i hotarasca soarta ! Aceasta credinta ma duce cu gandul la personajul lui Creanga, care plangea de frica bolovanului de sare de pe soba. Pr. Savatie Bastovoi

 

Sfinţii zilei – calendar ortodox, astăzi prăznuim:

 

 

Sfintele Mucenite: Pistis, Elpis si Agapis si a maicii lor Sofia.

 

Sfânta Mucenita Agatoclia.

 

Sfintii Mucenici Maxim, Teodot si Asclipiodota.

 

Sfânta Lucia si Mucenicului Geminian fiul ei.

 

Sfânta Muceniţă Teodota.

 

Sfinţii o suta de mucenici si Sfintii Pilevs si Nil episcopii.

 

46 de mucenici din Palestina.

 

Sfintii Mucenici Haralambie si Pandoleon, cu tovarasii lor

 

Sfintii Mucenici Iraclid si Miron.

 

SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.

 

Ştire din “bătrâni” rămasă … pentru noi povaţă

 

Smerenia unui părinte

 

Un dregător a auzit despre avva Moise şi a venit la Sketis, ca să-l cunoască. Câţiva fraţi l-au vestit pe bătrân, iar el s-a sculat şi a fugit în luncă. Pe drum, s-a întâlnit cu convoiul dregătorului şi l-au întrebat: „Unde este chilia avvei Moise?“. El zice: „Dar ce vreţi de la el? E un om nebun“. Dregătorul s-a dus la biserică şi le-a zis clericilor: „Am auzit despre avva Moise şi am venit să-l văd. Dar am întâlnit un bătrân care mergea în Egipt şi l-am întrebat: «Unde este chilia avvei Moise?», iar el ne-a răspuns: «Ce vreţi de la el? E un nebun»“. Auzind acestea, fraţii s-au întristat şi au zis: „Cum arăta bătrânul care ţi-a spus aceste mârşăvii despre sfânt?“ El a răspuns: „Bătrân, îmbrăcat în haine vechi, înalt şi negru“. Fraţii au zis: „El era avva Moise. V-a spus aşa, ca să nu se întâlnească cu voi“. Dregătorul a plecat, trăgând mult folos duhovnicesc. (Pateric, ediţia Polirom, 2005 – rubrica de Tryanna)

 

143 morminte profanate

 

 

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 13 septembrie, trei tineri belgieni, în vârstă de şapte până la opt ani, au profanat 143 de morminte din cimitirul Essene din Flandra. Politia locală a semnalat faptul că: “pietrele funerare au fost rasturnate. Unele obiecte, fotografiile florile si crucile au fost rupte. Mai multe pietre de pe mormintele unor victime din timpul războiului au fost de asemenea distruse. Cei trei tineri care locuiesc în oraş, au apărut luni în instanţa de judecată. Pentru că procurorii nu le pot face nimic tinerilor de varsta lor, cei doi baieti si fata care-i insotea, au explicat că sunt plictisiti.

 

 

@KSLCatalin

 

Nathalie Kosciusko-Morizet denunţă “extremismul laic”

 

 

Secretarul de Stat pentru Ecologie, Nathalie Kosciusko-Morizet, a declarat duminică pe Europa 1, care ar trebui să privim “extremismul laic precum fundamentalismul religios” apărând conceptul de “secularism pozitiv” dezvoltat de către preşedintele Sarkozy. “Secularismul acesta trebuie să fie ceva natural, care să accepte religia”, a spus ea. […] Potrivit Nathaliei Kosciusko-Morizet, “secularismul pozitiv” trebuie să urmărească separarea clară între religie şi stat şi totodată, printr-un dialog, trebuie să accepte rolul social al religiei” (libération, dimanche, sept. 14, 2008). Reamintim ca discutiile pe tema secularismului “pozitiv” sau “negativ” au luat nastere in timpul vizitei Papei in Franta, din ultimele zile.

 

 

@KSLCatalin

 

Michèle Alliot MARIE: răspuns despre “Christian VANNESTE”

 

 

Christian Vanneste, a fost inregistrat drept cimitirul cu cel mai inalt grad de profanare a mormintelor creştine. În cadrul unei emisiuni publice, Nord MP, au fost facute publice intenţiile Guvernului în lupta împotriva acestor acte de violenţă şi de distrugere.

 

Din răspunsul Ministerului de Interne: Profanarile cimitirelor au la baza mai multi factori: satanismul, rasismul sau antisemitismul dar, este foarte posibil ca, de fapt, acestea sa fie rodul unei combinari între Satanism, pe de o parte, şi rasism, xenofobie, antisemitism, pe de altă parte. Pe parcursul ultimelor şase luni, 37 de cimitire au fost deteriorate, dintre care 6 au avut un caracter satanic dovedit (amintim ca, in trecut, 11 încălcări de acest tip au fost identificate în 2007 şi în 2006 şi 23 în 2005). În conformitate cu Raportul anual 2006 al Misiunii interministeriale de vigilenţă şi luptă împotriva sectarismului, atacatorii ar fi “dintre cei tineri, adesea victime ale violentelor in trecut, marcati de lipsa de repere familiale sau de conditii de vietuire in nesiguranţă şi lipsa de încredere în opţiunile lor ideologice; un fel de sincretism între Satanism, Nihilism şi neo-nazism ideologic. ” Aceste acte sunt adesea rezultatul inactivitatii tineretului, combinate cu diverse ideologii. În aplicarea legii, investigaţiile sunt dificile (mediu inchis, acţiuni de noapte). Totusi, paisprezece persoane au fost arestate, inclusiv treizeci şi doi de minori. (Christian Vanneste)

 

 

@KSLCatalin

 

Inaltarea Sfintei Cruci la Atena

 

Duminică 14 septembrie 2008, de Sărbătoarea Inaltarii Sfintei Cruci, PF Theodoros II, Patriarh al Alexandriei si al Intregii Africi, a slujit si a predicat Sfanta Liturghie la Biserica Sfântul Athanasios, Nicolae şi Fotios, din Kypseli, Atena, care functioneaza sub jurisdictia Patriarhiei Alexandriei. Au mai fost prezenti si: PS Parinte Dionysios de Leontopolis, Mitropolitul parinte Petros de Axum, reprezentant al patriarhului in Atena, Mitropolitul Proterios din Ptolemais şi Mitropolitul Petros de Nikopolis.

 

 

@KSLCatalin

 

10 ANI DE LA HIROTONIE ÎN TREAPTA ARHIEREASCĂ A EPISCOPULUI ANATOLIE (Moldova)

 

 

Pe 14 septembrie 2008, Episcopul Petru a fost prezent la Cahul, invitat d catre PS Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat.

 

Acesta a oficiat Sfânta Liturghie alături de episcopatul Bisericii Ortodoxe din Moldova. In urma cu 10 ani Episcopul Anatolie a fost hirotonit arhipăstor în Biserica „Sfânta Treime” a mănăstirii „Sf. Daniil” din Moscova. Au mai participat: Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove, Înalt Prea Sfinţitul Iustinian, Arhiepiscop de Tiraspol si Dubăsari, din Kazahstan a fost prezent Înalt Prea Sfinţitul Antonii, Arhiepiscop de Ural şi Gurievsk, Prea Sfinţitul Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, Prea Sfinţitul Petru, Episcop de Hâncu şi Prea Sfinţitul Marchel, Episcop de Bălţi şi Făleşti. Dupa o slujba de Te-Deum, ep. Anatolie a primit ordinul Sf. Serafim de Sarov (gradul II).

 

 

@KSLCatalin

 

PF Mitropolit Vladimir a vizitat Episcopia de Vinnita

 

 

Duminică, 14 septembrie, Primatul ucrainean al Bisericii Ortodoxe a vizitat Vinnita cu ocazia festivitatilor dedicate celei de-a 250-a aniversari a Sfintei Catedrale “Schimbarea la Faţă” şi a celei de-a 75-a aniversari a unităţii Episcopiei de Vinnita. Acesta a oficiat Sfanta Liturghie in curte, langa mormantul Mitropolitului Macarie (Svistun). Alaturi au participat: Mitropolitul Antonie de Khmelnitski şi Starokostantinivsk, Arhiepiscopul Theofan din Berlin şi Germania, Arhiepiscopul Ionafan de Tulcin şi Bratslav, Arhiepiscopul Mikolai de Belgorod, Arhiepiscopul Pitirim de Voznesensk şi Micolaiev, arhiepiscopul Augustin de Liov şi Halich, Arhiepiscopul Simeon de

 

 

Vinnita şi Mohliv-Podilski, Arhiepiscopul Efrem de Krivi Rih şi Nikopol, Arhiepiscopul Mitrofan de Bila Tserkva şi Bohuslav, Episcopul Serafim din Marea Baltică, Episcopul Ambrozie de Novgorod-Siverski, Episcopul Pantelimon de Alexandria şi Svitlovodsk, Episcopul Nicodim de Kovel şi Vladimir-Volnski, Episcopul Vladimir de Sepetivka şi

 

 

Slavuta, Episcopul Pantelimon de Ivano-Frankivsk şi Kolomisk, Episcopul Alexandru de Periaslav-Khmelnitski (Secretarul Patriathului UOC), Episcopul Anton de Uman şi Zvenigorod şi clerici din regiune. Acestia au oficiat si o slujba de pomenire a Mitropolitului Macarie de Vinnita. Mitropolitul Macaria a condus dioceza incepând din 1992 şi a trecut la Domnul, pe 4 iunie 2007. De asemenea, la 14 septembrie Biserica a praznuit pe Sfântul Simeon Stilitul, patronul ceresc al Arhiepiscopului Simeon al Episcopiei de Vinnita. Fotografii de Constantin Dimitrii

 

 

 

 

@KSLCatalin

 

 

Sfinţirea şi inaugurarea Aşezământului pentru persoane vârstnice “Sf. Nicolae”, în jud. Timiş

 

În localitatea Checea din judeţul Timiş a avut loc astăzi, 16 septembrie, sfinţirea şi inaugurarea Aşezământului pentru persoane vârstnice “Sf. Nicolae”. Slujba de sfinţire a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, la eveniment fiind prezente, de asemenea, şi autorităţi publice locale. Aşezământul pentru persoane vârstnice “Sf. Nicolae” este un proiect social derulat de Arhiepiscopia Timişoarei în parteneriat cu parohia Checea. În prezent, aşezământul are capacitatea de a găzdui şi oferi servicii pentru 12 persoane vârstnice. Pe viitor se doreşte ca acest proiect social să se dezvolte, Aşezământul pentru persoane vârstnice “Sf. Nicolae” din Checea urmând să aibă o capacitate pentru încă 25 de persoane.

 

Preafericitul Mitropolt Vladimir a vizitat Episcopia de Tulcin

 

 

Sâmbătă, 13 septembrie, Primatul UOC a efectuat o slujba de sfintire a Bisericii cu hramul Arhanghelului Mihail, din orasul Nemiriv. Acest eveniment a fost dedicat aniversarii a 1020 de ani de la botezul

 

 

rusilor. Au mai participat: Arhiepiscopul Ionafan de Tulcin şi Bratslav, Secretarul Patriarhului UOC, episcopul Alexandru de Pereiaslav-Khmelnitski şi clerul din regiune. După serviciul divin, el i-a întâmpinat pe credincioşi prezentandu-le părţi din mostele Sfintilor Parinti din Lavra Kiev-ului – Hegumeness Heruvyma (Hritsisina) si din Manastirea Sfanta Treime.

 

 

De asemenea, Mitropolitul Vladimir a conferit ordine de aniversare a “1020 de ani de la Botezul Kyivan Rus” sponsorilor care au ajutat la construirea acestei biserici.

 

 

La finalul vizitei sale Preafericitul Mitropolit a vizitat muzeul din Manastirea Sfanta Treime din Nemiriv. De asemenea, Mitropolitul Vladimir s-a inchinat la Icoana izvoratoare de Mir adusă de Parohul Bisericii Sf. Paraschiva din Serbia în satul Kirovka, districtul Kaliniv, regiunea Vinnita. Foto Constantin Dmitri

 

 

@KSLCatalin

 

 

BISERICĂ NOUĂ PENTRU MĂNĂSTIREA DIN GIURGIU

 

 

Datorită numărului mare de credincioşi care au început să frecventeze sfintele slujbe săvârşite în biserica mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Giurgiu, bisericuţa de lemn a mănăstirii s-a arătat neîncăpătoare. De aceea, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a rânduit ca anul acesta la praznicul Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă, să se pună piatra de temelie a bisericii celei mari a mănăstirii.

 

Astfel, Preasfinţia Sa, împreună cu dl. Prof. Adrian Lemeni, a vizitat o expoziţie internaţională de obiecte bisericeşti în timpul pelerinajului efectuat în Grecia, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Dorind ca locul pe care se va ridica biserica mănăstirii să nu rămână lipsit de harul Sfintei Liturghii, a hotărât achiziţionarea unei frumoase biserici în stil bizantin.

 

Bisericuţa a fost adusă cu mare osteneală tocmai de la Salonic, Grecia, în ziua înainte-prăznuirii Înălţării Sfintei Cruci. Album foto

 

 

.

 

 

@KSLCatalin

 

UN IERARH DIN KAZAHSTAN ÎN VIZITĂ LA MĂNĂSTIREA HÂNCU (Moldova)

 

 

În ziua de 12 septembrie 2008, Mănăstirea Hâncu a primit vizita Înalt Prea Sfinţitului Antonie, Arhiepiscop de Ural şi Gurievsk. Acesta a fost primit în Complexul monahal de către Episcopul Petru care l-a condus prin Bisericile, Stăreţia şi Muzeul Mănăstirii. Arhiepiscopul Antonie este prezent la Mănăstirea Hâncu pentru a doua oara, vizita precedentă Înalt Prea Sfinţia Sa a înfăptuit-o în anul 1996.

 

 

@KSLCatalin

 

 

Concert susţinut la Timişoara de Grupul psaltic al Catedralei Mitropolitane din Craiova

 

La invitaţia PS Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei şi cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit dr. Irineu Popa, în seara zilei de 15 septembrie 2008, Grupul psaltic al Catedralei Mitropolitane “Sfântul Dumitru” din Craiova, condus de Victor Şapcă a susţinut un concert de muzică psaltică în Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

 

Concertul a avut loc după săvârşirea slujbei Acatistul Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş şi a făcut parte de manifestările prilejuite de sărbătorirea praznicului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul Banatului şi cel de-al doilea hram al Catedralei Mitropolitane din Timişoara, ale cărui moaşte sunt cinstite şi închinate în acest sfânt lăcaş.

 

Amintim că duminică 14 septembrie, de la ora 19.00, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara a fost oficiată slujba Vecerniei cu litie, după care, în prezenţa a mii de credincioşi, racla cu moaştele Sfântului Iosif cel Nou a fost dusă în procesiune în jurul catedralei şi depusă apoi pe solee în faţa uşilor împărăteşti, unde a rămas deschisă până astăzi 16 septembrie. Ieri, 15 septembrie, de praznicul Sfântului Iosif cel Nou, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nicolae al Banatului şi Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanu împreună cu mai mulţi preoţi şi diaconi. De asemenea, şi astăzi, 6 septembrie, de la ora 07.30 a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească, urmată de depunerea raclei cu sfintele moaşte la locul obişnuit din incinta catedralei.

 

 

Expoziţie de fotografie cu tema „Crucea“, la Iași

 

Beciurile Mănăstirii Galata din municipiul Iaşi găzduiesc începând de duminică, 14 septembrie a.c., o expoziţie de fotografie cu tema „Crucea“. Acest vernisaj a fost organizat de artistul plastic Violeta Radu, în colaborare cu Asociaţia „Ars Continuu“ din Iaşi. Artista Violeta Radu a vrut ca expoziţia de fotografie cu tema „Crucea“ să fie una inedită, atât prin locul, cât şi prin ziua aleasă. Pe scările de la intrarea în beciurile Mănăstirii Galata au fost aprinse lumânări. Violeta Radu, organizatoarea principală a expoziţiei, a fost felicitată de prieteni şi de colegi de breaslă şi pentru că, de Ziua Crucii, a împlinit 45 de ani. Expoziţia cuprinde şi lucrări ale altor artişti din Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara etc.

 

 

Centrul de zi Sfânta Ana din Alba Iulia va oferi din acest an ore suplimentare gratuite pentru elevi

 

Centrul Social Sfânta Ana din Alba Iulia va oferi din acest an în mod gratuit ore suplimentare pentru elevii înscrişi la acest centru. Începând cu 15 septembrie 2008 elevii de clasa a VIII-a, care au condiţii socio-materiale precare, vor putea beneficia în mod gratuit de ore suplimentare la disciplinele matematică şi limba şi literatura română, în vederea îmbunătăţirii rezultatelor şcolare şi pentru facilitarea admiterii in cadrul învăţământului preuniversitar. Aceste ore suplimentare vor fi predate în conformitate cu programa şcolară actuală de către profesori licenţiaţi în aceste domenii. Centrul de zi „Sfânta Ana” şi-a început activitatea din luna martie 2005 şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7–14 ani, proveniţi din familii cu situaţie materială precară, în scopul de a preveni eşecul şi abandonul şcolar şi familial. Este cel de-al treilea proiect al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia şi al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Centrul funcţionează la parterul Şcolii Speciale din Alba Iulia şi are un program zilnic, de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00.

 

 

„Un instrument de lucru folositor” în cunoaşterea istoriei bisericeşti universale

 

 

Astfel caracterizează Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cele două volume de istorie generală, purtând semnătura distinsului dascăl universitar de Bizantinologie, Pr. Prof. Dr. Vasile Muntean.

 

Cartea apare la Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 2008, însumând 840 de pagini, și reprezintă – așa cum arată Preafericitul Părinte Patriarh – „o muncă intensă, autorul studiind și informându-se în

 

 

mod conștiincios, a căutat să aducă informația istorică până la zi, lucrarea fiind foarte bogată în date… Pentru a întocmi această lucrare Părintele Profesor nu s-a oprit cu cercetarea numai la lucrările și articolele de specialitate apărute în limba română, ci a mers mult mai departe cu studiul, ca un autor care se respectă și a lecturat lucrări și articole ale unor autori străini, specialiști în domeniul Istoriei bisericești. Lucrarea Părintelui Vasile Muntean are, pe lângă o bibliografie selectivă, aflată la începutul ei, și o bibliografie tematică bogată, la sfârșitul fiecărei teme tratate, instrument de lucru care poate ajuta pe cel interesat în aprofundarea subiectului respectiv. Stilul lucrării este cursiv, fraza bine închegată, iar evenimentele istorice sunt descrise în mod sistematic și cronologic, motiv pentru care lucrarea este accesibilă cititorului…”. Continuare si date biografice ale preot prof. Universitar Doctor VASILE V. MUNTEAN aici:

 

 

. Când începe educația?Autor: † Irineu, episcop de Ecaterinburg și Irbitk

 

În vremurile de demult, un părinte, care se distingea prin sfinţenia vieţii şi prin cunoaşterea sufletului omenesc, i-a dat următoarea poruncă ucenicului său: „Să scoţi din rădăcină acest copac!” Şi i-a arătat un copăcel tânăr, un curmal, care apucase însă să prindă rădăcini foarte puternice şi adânci. Făcând ascultare de duhovnicul său, ucenicul încercă să ducă la îndeplinire această poruncă, însă, cu toate eforturile depuse, nu reuşi să facă nimic. „Părinte”, îi spuse, „ceea ce mi-aţi cerut să fac depăşeşte cu mult puterile mele!” Atunci părintele îi arătă un alt copăcel, cu mult mai mic şi mai firav, pe care ucenicul reuşi să îl smulgă din pământ de la prima încercare, fără a depune prea mare efort. Vedem, aşadar, că nimic nu a reuşit ucenicul faţă de copacul care apucase să prindă rădăcini puternice, şi că fără nici o greutate a smuls copăcelul abia răsărit. Continuarea cuvantului de invatatura, aici:

 

 

.

 

 

Congresul Ecumenic al Episcopilor prieteni ai Mişcării Focolarelor: 17-22 septembrie

 

Ediţia din acest an a Congresului Ecumenic al Episcopilor prieteni ai Mişcării Focolarelor va debuta mâine, 17 septembrie, la Beirut, în Liban. La manifestarea care va avea loc în perioada 17-22 septembrie va participa din partea Bisericii Ortodoxe Române Preasfinţitul Părinte Sofroniu al Episcopiei Oradiei şi locţiitor de Episcop al Sălajului. În programul participanţilor la Congresul Ecumenic al Episcopilor prieteni ai Mişcării Focolarelor mai sunt prevăzute atât întâlniri cu liderii spirituali din Beirut cât şi cu personalităţi bisericeşti şi civile din Damasc, Siria.

 

Delegaţie din Republica Moldova, la Centrul de primire a victimelor violenţei în familie al Arhiepiscopiei Bucureştilor

 

În perioada 15-17 septembrie se află în Bucureşti o delegaţie din Republica Moldova cu scopul de a studia experienţa României în abordarea integrată a violenţei în familie. Delegaţia a vizitat astăzi, 16 septembrie, Centrul de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie – Aşezământul Social „Patriarh Justinian Marina” din cadrul Asociaţiei Diaconia. Vizita face parte dintr-un proiect de asistenţă internaţională pentru devoltare în Republica Moldova, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din România şi implementat de Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie. Proiectul a fost solicitat de Guvernul Republicii Moldova pentru sprijinirea dezvoltării unui sistem integrat de monitorizare şi raportare al evenimentelor şi cazurilor de violenţă în familie.

 

 

Ziua de 15 septembrie 2008 a marcat deschiderea oficială a cursurilor anului şcolar 2008-2009. La Seminarul Teologic vâlcean, această festivitate s-a desfăşurat într-un cadru deosebit: atât membrii corpului didactic cat şi elevii şi părinţii lor, au fost onoraţi de prezenţa Preasfinţitului Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, însoţit de P.C.Vicar Administrativ Emilian Groşenoiu şi de P.C. Consilier Cultural Constantin Cârstea; din partea forurilor superioare de Stat a participat Domnul Prefect Radu Renga. A fost oficiată slujba Te-Deum-ului de către P.S.Episcop Gherasim şi un sobor de preoţi. După slujba, P.C. Părinte Director Nicolae Proteasa a adresat un călduros bun venit tuturor. Pentru continuare dati click pe banner.

 

Parte din Stirile Lacasuri Ortodoxe, pot fi preluate de alte site-uri, doar cu specificatia vizibila: www.LacasuriOrtodoxe.com , drept link. Pentru reviste, ziare si alte publicatii, sursa de specificat este:“Lacasuri Ortodoxe” @KSLCatalin – multumim tuturor –

 

Pe langa publicatiile aparute doar pe hartie (fara adresa proprie web), cu profil exclusiv religios, multumim si celor ce ne-au citat zilele acestea, in publicatiile de top, cotidiene:

 

 

articolul 1: click Catolicii din Bombay neaga sangerarea unei icoane a Mantuitorului pe emblema Dumitru Manolache

 

 

articolul 2: click Consiliul Mondial al Bisericilor sprijina financiar victimele din Osetia pe emblemaDumitru Manolache

 

MULTUMIM totodata colaboratorilor oficiali, cu link-uri permanente (click aici), dintre care mentionam

 

 

Astazi, conf. evidentelor raportate de Yahoo, grupul Lacasuri Ortodoxe@KSLCatalin numara, cu ajutorul lui Dumnezeu, aproximativ 7100 membri.

 

Pentru: NOUTATI ORTODOXE – ANUNTURI ORTODOXE – NOUTATI DIN BISERICA – INFORMATII click aici: ARHIVA

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Parteneri

 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți accesa conținutul Lăcașuri Ortodoxe EXCLUSIV prin e-mail, în sistem gratuit privat.