publicat în: Arhivă

Slujbă de pomenire pentru părintele Aurel Dehelean

Episcopia Caransebeşului şi Seminarul Teologic “Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş a primit cu tristeţe vestea trecerii la Domnul a părintelui Aurel Dehelean din Eparhia Aradului Ienopolei şi Hălmagiului, parohia Săvârşin.

În vârstă de 55 de ani părintele Dehelean Aurel a slujit şi Biserica Ortodoxă din Episcopia Caransebeşului, funcţionând mulţi ani ca şi pedagog la Seminarul Teologic “Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş.

La primirea tristei veşti de trecere la Domnul a părintelui Aurel Dehelean, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian, la iniţiativa elevilor seminarişti, coordonaţi de P. Cuv. Părinte Arhimandrit Constantin Timiş, duhovnicul Seminarului Teologic, după rugăciunea de seară au săvârşit slujba de pomenire pentru preotul Aurel Dehelean.

La slujba înmormântării ce a avut loc in data de 17 decembrie 2008 în localitatea Săvârşin, parohie în care a păstorit părintele Dehelean, a participat şi o delegaţie de preoţi profesori şi elevi seminarişti de la Seminarul Teologic “Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, care au transmis familiei îndurerate un gând de îmbărbătare şi un ultim omagiu răposatului atât din partea instituţiei seminariale pe care a slujit-o cât şi din partea Întâistătătorului Eparhiei Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian.

Dumnezeul să-l odihnească în împărăţia Sa cu drepţii!