publicat în: Arhivă

Postul de radio Trinitas al Patriarhiei Române poate fi recepţionat şi în municipiile Arad şi Timişoara

De la sărbătoarea Sfântului Cuvios Daniil Sihastru, 18 decembrie 2008, postul de radio Trinitas al Patriarhiei Române poate fi recepţionat şi în oraşele Arad (pe frecvenţa de 94, 2 Mhz) şi Timişoara (90, 3 Mhz), precum şi în localităţile limitrofe celor două municipii.

Cele două frecvenţe au fost câştigate de radio Trinitas în urma concursului naţional organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului în perioada 8-10 decembrie 2008, iar în ziua de 17 decembrie a.c. au fost obţinute licenţele de emisie din partea Autorităţii Naţionale în Comunicaţii.

Cu sprijinul logistic şi financiar al Arhiepiscopiei Timişoarei şi al Episcopiei Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei şi beneficiind de asistenţa tehnică din partea Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A. pentru montarea antenelor de emisie pe releele acesteia, echipa de tehnicieni de la radio Trinitas a reuşit ca într-o săptămână să facă posibilă recepţia postului de radio al Patriarhiei Române şi în cele două capitale de judeţ din vestul ţării.

În prezent, postul de radio Trinitas al Patriarhiei Române emite pe 34 de frecvenţe audiovizuale terestre şi acoperă 85% din teritoriul României. În acelaşi timp, din 24 iunie 2004 (Sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul), Radio Trinitas poate fi recepţionat prin satelit în Europa si Orientul Mijlociu si Africa de Nord, iar din 30 noiembrie 2008 (Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României), în America de Nord.

Din 31 decembrie 2002 postul radio Trinitas poate fi recepţionat şi prin internet pe site-urile www.radiotrinitas.ro şi www.patriarhia.ro.

Postul de radio Trinitas a început să emită în seara zilei de 17 aprilie 1998 la Iaşi, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, iar din 27 octombrie 2007 face parte din Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. În momentul de faţă, radio Trinitas are trei studiouri de emisie la Bucureşti, Iaşi şi Craiova.

Radio Trinitas se adresează tuturor categoriilor de ascultători. Transmite zilnic – în direct – Sfânta Liturghie şi Vecernia, emisiuni religioase, culturale, ştiinţifice, muzicale, sociale şi informative. Radio Trinitas promovează dialogul şi cooperarea pe plan naţional şi internaţional pentru apărarea vieţii şi demnităţii umane.

Din anul 2001 radio Trinitas face parte din Conferinţa Europeană a Radiourilor Creştine (C.E.R.C.), iar în anul 2003 a fost declarat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (C.N.A.) cel mai bun post de radio local din România.