Papa Francisc si Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby : prima intalnire

Papa s-a întâlnit, pentru prima dată, cu Arhiepiscopul de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, Justin Welby, ieri, la Vatican.

Reuniunea oficială a fost deschisă de către o audiență privată în bibliotecă, urmata de discursuri și de schimburi de cadouri. Aceasta s-a încheiat cu un moment de rugăciune în capela Redemptoris Mater. A urmat un prânz in Casa Sf. Marta.

Intrevederea a avut loc într-o atmosferă frățească, amintind de vizita Arhiepiscopului Michael Ramsey la Papa Paul al VI-lea, în 1966, Papa Francisc intampinandu-l pe acesta exact cu cuvintele lui Paul al VI-lea, din Efeseni (2,19-20).

În ciuda unei “istorii a relațiilor dintre Biserica Angliei și Biserica Romei, lungi si complicate, nu fără suferință”, Papa a subliniat “calea reconcilierii și a fraternității”, din ultimele decenii.

Potrivit Papei, drumul spre unitate poate fi exprimat “prin colaborare în diverse domenii ale vieții de zi cu zi”, inclusiv in “promovarea valorilor creștine” și a “fundamentelor coexistenței”, ca “respect datorat sfințeniei vieții umane sau soliditatii instituției familiei bazate pe căsătorie”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.