Siria: Cand doi elefanti se lupta, iarba sufera

Cea de-a 86-a Adunare a Organizațiilor de Ajutorare a Bisericilor Răsăritene (ROACO) va avea loc maine, la Roma, dezbatand tema “Situația creștinilor și a Bisericilor din Egipt, Irak, Siria și Țara Sfântă”.

Papa Francisc ii va primi, maine, pe membrii Adunarii.

Printre participanți se numara: Patriarhul copt catolic, Ibrahim Isaac Sidrak, Patriarhul Caldeean de Bagdad, Raphael am Sako, Nunțiul Apostolic de Damasc, Mons Mario Zenari, delegatul apostolic la Ierusalim, Arhiepiscopul Giuseppe Lazzarotto și custodele Țării Sfinte, Pierbattista Pizzaballa.

Patriarhul maronit Bechara Boutros Rai a parasit Beirutul inca de ieri, pentru a se intalni la Roma cu Papa și colaboratorii săi.

Acestia vor încerca să “găsească formule concrete de asistență coordonata, in special pentru populația creștină siriana”.

Participanții, totodata, vor tine seama de concluziile G8 (17-18 iunie, din Irlanda), privind Orientul Mijlociu: “Siria a devenit un câmp de luptă în care au loc ciocniri ale forțelor internaționale, și nu doar locale. Cei neajutorati sunt cei care plătesc si cel mai mare preț. Asemenea unui proverb african: Când doi elefanți se lupta, iarba este cea care suferă”, a spus Pizzaballa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.