publicat în: Arhivă

“Alaiul colindătorilor” la Oraviţa

Manifestarea “Alaiul colindătorilor” are loc în acest an în oraşele Oraviţa, Reşiţa şi Caransebeş, unde grupuri de colindători îmbrăcaţi în straie populare vor forma o procesiune, timp în care se vor cânta la unison colinde tradiţionale româneşti. această iniţiativă are ca scop sesnsibilizarea opiniei publice şi a credincioşilor de a-şi păstra obiceiurile şi portul tradiţional, păstrând astfel şi identitatea poporului român într-o lume tot mai secularizată din toate punctele de vedere.


Joi, 18 decembrie, cu începere de la ora 16.00 , Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a participat la „Alaiul Colindătorilor” şi la un concert de colinde în oraşul Oraviţa. Alaiul s-a desfăşurat cu plecare de la biserica „Adormirea Maicii Maicii Domnului” din Oraviţa până la Casa Orăşenească de Cultură, cu trecere prin faţa Primăriei oraşului Oraviţa.

Această frumoasă manifestare, organizată în premieră în oraşul Oraviţa are ca scop promovarea valorilor tradiţionale locale şi a strâns în Casa Orăşesească de cultură 19 formaţii de colindători, iar la alaiul colindelor, deşi a plouat torenţial au fost prezenţi aproximativ o mie de credincioşi, având alături pe reprezentanţii administraţiei locale care s-au bucurat să redescopere tradiţiile bănăţenilor de munte, promovate de Episcopia Caransebeşului, prin iniţiativa Întâistătătorului Eparhiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian.

Alaiul colindătorilor continuă şi în Reşiţa şi Caransebeş, după următorul program:

20 decembrie, cu începere de la ora 15.00 „Alaiul Colindătorilor” şi concert de colinde în municipiul Reşiţa. Plecare din centrul civic al municipiului, prin faţa Casei de Cultură, până în curtea bisericii „Sf. Iosif cel Nou de la Partoş” din curtea Protopopiatului Ortodox Român.

21 deccembrie, cu începere de la ora 12.30 „Alaiul Colindătorilor” şi concert de colinde în municipiulCaransebeş. Plecare din centrul civic al municipiului din faţa noii catedrale episcopale până în curtea Episcopiei Caransebeşului

Şi aceste manifestări se vor bucura de prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

ALBUM foto: (click pe banner)