Ioan X Yazigi, Patriarhul Antiohiei: nou apel la comunitatea internationala

In ultimele ore, o scrisoare pastorală a fost semnata de Patriarhul Ioan al X-lea ai Antiohiei și al Intregului Rasarit, vizavi de situația actuală din Siria.

Adresându-se colegilor arhierei, clericilor și fiilor Bisericii Ortodoxe Antiohiene, Preafericitul Părinte a amintit ca „persoana umană este amenințată în viața de zi cu zi, la fel domiciliul său și viata sa”. Zilnic, oamenii se confrunta cu despartiri si decese ale celor apropiati, cea mai recenta rapire fiind cea a celor doi mitropoliti ortodocsi, dupa cum aminteste Patriarhul.

„Vă împărtășesc durerea simtita de un număr mare de credincioși ai Bisericii noastre, din cauza dificultăților prin care acestia trec. Lucrez in prezent cu frații mei, membri ai Sfântului Sinod, in atenuarea impactului acestor circumstanțe asupra lor și asupra tuturor cetățenilor noștri. Aceasta este parte a marturisirii noastre. Respingem această realitate și o condamnăm. Nu ne temem de cei care folosesc violenta, pentru că noi suntem fii ai Invierii. Suntem ucisi, suntem rapiti si indepartati, instituțiile noastre sunt distruse, dar toate acestea nu ne pot intoarce din hotărârea noastră de a continua să ne concentram asupra cetățeniei și coexistenței noastre, și de a ne agața de țara noastră, de a cere deptate în țara noastră”.

Scrisoarea conține, de asemenea, un apel pentru angajarea comunitatii internaționale:

“Profit de această ocazie pentru a face apel, în numele dumneavoastră, cei care vă aflați în țară sau în diaspora, la comunitatea internațională, pentru a încuraja interventia in toate modurile posibile in eliberarea persoanelor răpite, a căror absență ne cauzează o mulțime de probleme. Este foarte important să se acționeze rapid, pentru a evita pericolele si consecintele care pot rezulta din aceasta”, a incheiat Patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.