Reuniunea Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene

In Sala Sinodala din Lavra Pecersk, a avut loc o reuniune a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, prezidată de Mitropolitul Vladimir al Kievului și al Întregii Ucraine.

Cu ocazia implinirii a 1025 de ani de la Botezul Rusiei, s-a decis publicarea unei adrese destinate episcopilor, clericilor, monahilor și laicilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

O invitație va fi trimisa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, pentru festivitățile legate de implinirea celor 1025 de ani de la botez.

Vizita Patriarhului Teofil al Ierusalimului, în Ucraina, care a participat la o conferință interconfesională, in perioada 23-25 aprilie 2013 (vezi ARHIVA), a fost evidențiată printr-o rezoluție specială, membrii Sinodului exprimandu-si recunoștința față de Întâistătătorul Bisericii din Ierusalim.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.