Protest topless in fata unui Episcop Belgian. Stop intolerantei religioase

“Stop, tuturor formelor de intoleranță religioasă!”, au afirmat Episcopii europeni, protestand si exprimandu-si solidaritatea cu Arhiepiscopul de Mechelen-Bruxelles, André-Joseph Léonard, victima a intoleranței religioase, marți, 23 aprilie.

Episcopul Leonard organizase o dezbatere pe tema “Libertatea de exprimare în religie”, la Universitatea Liberă din Bruxelles, atunci când acesta a devenit ținta unui grup activist feminist. Rămas nemișcat, cu ochii închiși, în rugăciune, episcopul Leonard a fost salutat de public.

Într-o scrisoare către Episcopul Leonard, președintele Consiliului Conferințelor Episcopale Europene (CCEE) si-a exprimat “apropierea sinceră și solidaritatea” cu Arhiepiscopul, “condamnand formele agresive ale intoleranței religioase”.

CCEE a impartasit poziția Conferinței Episcopale Belgiene, conform careia “o dezbatere democratică pe probleme sociale este posibilă, doar dacă li se va permite tuturor să isi prezinte ideile lor, în ideea respectului reciproc și a libertatii de exprimare”.

Episcopii belgieni și-au exprimat “solidaritatea” cu episcopul Leonard, intr-o declaratie: “Atitudinea unor oameni, total lipsita de credibilitate și de cetățenie, s-a dovedit a fi în totală contradicție cu tema dezbaterii și cu modul în care Biserica Catolică intenționează să se angajeze într-un context pluralist”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.