Zid in Betleem, de securitate: crestinii palestinieni ii scriu Papei

Reprezentanții orașului creștin al Beit Jala, din apropierea Betleemului, au scris Papei Francisc, cu ocazia intalnirii sale cu Președintele israelian Shimon Peres.

Patriarhia Latină a Ierusalimului a raportat o scrisoare deschisă adresata Papei Francisc, in ultimele zile.

Locuitorii protesteaza împotriva unei decizii israeliene, de construire a “zidului de securitate” din in Betleem, în Valea palestiniana Cremisan. Ei se tem că țara lor va fi “confiscata”. Accesul la locurile sfinte este, de asemenea, în joc.

“Alegerea Voastra ne-a adus speranța că lucrurile se vor schimba. Încă mai avem speranță”, au spus ei, adresandu-se noului Papa.

De peste un secol, palestinienii creștini din Beit Jala cultiva dealurile Cremisan, renumite pentru podgoriile lor – care produc vinul sfintit al Țarii Sfinte.

Justitia Israeliana a decis săptămâna trecută în favoarea construcției zidului de separare.

O comisie specială de apel, care se ocupa cu confiscarea terenurilor, a respins recursurile proprietarilor din Cremisan și ale Societatii St Yves din Ierusalim, o organizație catolică care apără drepturile Omului, reprezentandu-le pe călugărițele saleziene, afectate de traseul zidului.

Comisia a considerat că “poarta agricola”, care este prevăzută în apropiere de mănăstire, va permite trecerea călugărilor și călugărițelor din mănăstirea salezienilor de cealaltă parte a zidului si, totodata, le va permite fermierilor și proprietarilor de terenuri sa aiba acces in țara lor.

Reclamantii au decis să apeleze la Curtea Supremă Israeliană.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.