Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, intre cei mai puternici 500 de oameni ai lumii

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, liderul celor 300 de milioane de creștini ortodocși din întreaga lume, a fost inclus pe lista celor 500 cele mai influente figuri din lume, potrivit revistei americane Foreign Policy, fiind cunoscut pentru diplomație și pentru relațiile in problemele internaționale.

În acest an, în cel de-al 200-lea număr al sau, American Foreign Policy a publicat o listă cu 500 de figuri publice care influenteaza lumea, sub tema “Problema Puterii”. Aceasta lista include lideri politici, lideri de afaceri, miliardari, directori de bănci, chiar si criminali sau teroriști.

Nicio alta figura greacă nu a fost menționată, cu excepția Sanctității Sale, care este prezentat ca fiind cetățean turc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.