Belkofski: Biserica si sat istoric, distruse de flacari

Într-o emisiune din ultimele zile, KTUU Channel 2 News a anunțat că satul abandonat Belkofski, din Peninsula Alaska, a fost distrus de flacari. Fotografiile aeriene indica o zonă intiansa, înnegrita, în jurul satului, doar clădirea școlii rămanand in picioare.

Fondat in 1824 de catre Compania Ruso-Americana, Belkofski gazduia Biserica Ortodoxa a Sfintei Invieri. Clădirea parohiei, prima biserică, a fost construită în anul 1843. In 1880, o noua biserica a fost construită. Structura, care a fost cuprinsa in Registrul Național al Locurilor Istorice în 1980, s-a prăbușit ulterior. Ceea ce mai ramasese din biserica a ars în foc, împreună cu cimitirul parohial.

Ultimii locuitori ai Belkofski au părăsit satul în anul 1982. Mulți dintre acestia au fost relocați în King Cove, Alaska, unde au intemeiat o noua parohie, cu hramul Sfantul Herman de Alaska, în care au fost aduse multe elemente din iconostasul din secolul al 19-lea al Bisericii Sfânta Înviere și obiecte liturgice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.