publicat în: Arhivă

Complot criminal impotriva Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I

Un presupus complot împotriva Patriarhului grec-ortodox al Fanarului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, este investigat de către un procuror din Ankara, conform postului privat NTV.

Ancheta a fost lansată in urma unei scrisori trimise din provincia centrala a Anatoliei, Kayseri, care sustinea ca Patriarhul din Istanbul ar fi ținta unei tentative de asasinat in data de 29 mai, la 560 de ani de la cucerirea Istanbulului de Mahomed Cuceritorul.

Un bărbat a fost deja reținut, iar forțele de poliție sunt în căutarea altor doua persoane. Suspectii au sosit recent in Istanbul, din Kayseri, au declarat sursele din poliție, conform Hurriyet.

Suspectul deja reținut a respins acuzatiile ce i s-au adus și a declarat că a sosit in Istanbul doar pentru a-si vizita rudele, fara sa aiba vreo intenție sau vreun plan de ucidere a Patriarhului Bartolomeu.

Un dosar deschis de un procuror din Kayseri a fost predat procurorului Ankarei.

Ancheta a demonstrat că o altă scrisoare le fusese trimisă procurorilor, în 2008, care sustinea că aceeasi persoana avea in plan sa il ucida pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.