Lege anti-avort, ceruta de Biserica Ortodoxa Georgiana

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, a făcut apel la autoritățile georgiene, în epistola sa de Pasti, pentru adoptarea legii anti-avort, spunând că aceasta ar contribui la rezolvarea „situației demografice grave a tarii”.

“Dacă nu va puteți permite creșterea copiilor, Biserica va avea grijă de ei”, a afirmat acesta, adresandu-se persoanelor care, „din motive economice”, refuza sa dea nastere pruncilor.

Deputatul Dimitri Khundadze, care prezideaza comisia parlamentară pentru problemele asistentei medicale si sociale, a spus că se opune “interzicerii totale” a avortului, “aceasta fiind o problemă care necesită precauții in abordare. Cred că avortul selectiv ar trebui să fie interzis, el avand o pondere de 30% in totalul avorturilor din Georgia”, a declarat deputatul.

“Dar, cred că o interdicție totală a avortului este inadmisibilă, deoarece aceasta ar putea duce la o creștere a avorturilor neînregistrate și la o creștere a ratei mortalității nou-născutilor”, a mai declarat el, adăugând că comitetul său si-a planificat sa invite experți, pentru a lucra pe această temă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.