Publicat pe 16.05.2013

Abolirea legii avortului: Uruguayul demasca utilizarea de tehnici europene in denaturarea statisticilor

În decembrie anul trecut, Uruguayul a devenit prima țară din America de Sud care s-a aratat dispusa sa legalizeze avortul, iar acum ar putea fi, de asemenea, prima tara din America și Caraibe care va renunța la lege, printr-un referendum popular.

 

Mai mult de 52.000 de semnături necesare pentru un referendum de abolire a unei legi au fost, într-adevăr, adunate la începutul lunii mai, printre acestea aflandu-se si cea a fostului Președinte uruguayan Tabaré Vazquez (2004-2010), un medic oncolog, care s-au opus legii și a demisionat din Partidul Socialist.

 

Conform previziunilor, cvorumul ar putea fi atins și legea ar putea sa fie oprita.

 

Principalul artizan al legii avortului în Uruguay este actualul secretar adjunct al Sanatatii Publice, Leonel Brozzo, ginecolog care, in fata Senatului, a raportat in anul 2003 ca 150.000 de avorturi clandestine au loc în fiecare an, supărandu-i pe colegii sai, care au descris aceste cifre ca fiind absurde și imposibile: „tehnica de denaturare a statisticilor este aceeași cu cea utilizată în țările europene, pentru atingerea obiectivelor lor”, au spus acestia.

 

Uruguayul este o țară de aproximativ 3 milioane și jumătate de oameni. Potrivit Dr. Omar En-Tarragó, profesor de bioetică, “Uruguayul numara 707.000 de femei în vârstă fertilă (date din 2007), din care 70.000 sunt sterile, 53.000 au dat naștere unor copil anul trecut”. Tinand cont ca aproximativ 100.000 de femei nu intretin relatii sexuale, 250.000 folosesc preservative, 100.000 folosesc sterilete și aproape 250.000 de seturi contraceptive sunt consumate în fiecare lună, cât de multe femei ar fi putut avorta? Nu mai mult de 27.000, conform calculelor! Cum se poate ca acesta sa declare ca 150.000 de femei au avortat ilegal în fiecare an?

 

Avortul a fost legalizat în Uruguay, în decembrie 2012, și se pare că numărul de cereri de avort legal nu a ajuns la numărul estimat al așa-numitelor “avorturi ilegale”. Potrivit datelor furnizate de Leonel Briozzo, au fost 200 de avorturi legale efectuate în prima lună după adoptarea legii, și între 300 și 400 pe perioada urmatoarelor patru luni. În prezent, numărul de avorturi legale anuale este estimat la 5.000.

 

“Toate aceste cifre dovedesc ca s-au spus minciuni, pentru ca legea care permite avortul sa poata trece. Problema, acum, este ca liberalizarea avortului va tinde să încurajeze utilizarea acestuia”.

 

În acest sens, deputatul Abdala, care a avut ideea referendumului pentru abolirea legii care permite avortul în Uruguay, a declarat ca in Statele Unite, unde avortul a fost legalizat de aproape 40 de ani, numarul avorturilor a crescut de la 500.000 la un milion. În Spania, între 2001 și 2012, numărul de avorturi a crescut anual cu 11%.

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Parteneri

 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți accesa conținutul Lăcașuri Ortodoxe EXCLUSIV prin e-mail, în sistem gratuit privat.