Seminar in Istanbul: Patriarhia Ecumenica si CCEE, despre libertatea religioasa, dupa Edictul din Milan

Patriarhia Ecumenică de Constantinopol organizeaza în colaborare cu Consiliul Conferințelor Episcopale Europene (CCEE) un seminar, la Istanbul, care va incepe maine si va tine doua zile, tratand tema libertatii religioase în Europa și în lume, cu ocazia implinirii a 1700 de ani de la Edictul de la Milano.

Au trecut 1700 de ani de cand, din 313, Impăratul Constantin a acordat libertatea de conștiință și libertate tuturor religiilor, prin Edictul de toleranță de la Milano, și a pus capăt secolelor de persecuție împotriva creștinilor în Imperiul Roman.

De atunci, creștinii se bucură de libertatea religioasă, care a permis dezvoltarea societății europene.

La invitația Sanctității Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, în Istanbul vor sosi două delegații, reprezentând Bisericile Ortodoxe și Biserica Catolică. Seminarul își propune să exploreze aspectele istorice, juridice și politice ale libertății religioase, sedintele avand loc in Hotelul Conrad, situat în cartierul Beșiktaș din Istanbul.

Sedinta de maine va fi deschisa de catre Patriarhul Ecumenic, acesta fiind urmat de discursurile Mitropolitului Emmanuel al Franței și al Cardinalului Peter Erdo, Președintele CCEE.

Ulterior, cu ajutorul experților, participanții vor lua in discutie tema libertății religioase, în trei moduri: libertatea religioasă în comunitățile religioase (evrei, musulmani, ortodocsi și catolici), realitatea libertății religioase în lume și relația dintre religie, politică și societate.

Reuniunea se va încheia sâmbătă, cu o vizita la locul mortii Imparatului Constantin. Un comunicat de presă va fi emis in urma întâlnirilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.