publicat în: Arhivă

Papa Francisc in Sardinia. Istoria legaturii cu Buenos Aires

Papa Francisc va vizita Sardinia, Cagliari, în septembrie 2013, pentru a venera Madonna di Bonaria care a dat numele orașului său natal, Buenos Aires.

“Doresc să anunț că voi vizita altarul din Cagliari – aproape sigur, în septembrie – pentru că există o infrățire între orașul Buenos Aires (foto) si Cagliari, prin vechea lor istorie”, a declarat Papa.

Papa a povestit: “În momentul fondarii orașului Buenos Aires, fondatorul sau a vrut să-l numeasca “Orasul Preasfintei Treimi”, dar marinarii care l-au condus acolo, veniti din Sardinia, au vrut sa-l numeasca “Orașul Madonei de Bonaria”. In cele din urma, dupa mai multe discutii, s-a ajuns la un compromis și numele orașului a ajuns să fie unul lung, “Orașul Preasfintei Treimi și portul Madonei de Bonaria”. El este atat de lung, insa, incat doar ultimele cuvinte au mai ramas: …Bonaria, Buenos Aires, amintind de Madona de Bonaria”.

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.