Papa Francisc in Sardinia. Istoria legaturii cu Buenos Aires

Papa Francisc va vizita Sardinia, Cagliari, în septembrie 2013, pentru a venera Madonna di Bonaria care a dat numele orașului său natal, Buenos Aires.

“Doresc să anunț că voi vizita altarul din Cagliari – aproape sigur, în septembrie – pentru că există o infrățire între orașul Buenos Aires (foto) si Cagliari, prin vechea lor istorie”, a declarat Papa.

Papa a povestit: “În momentul fondarii orașului Buenos Aires, fondatorul sau a vrut să-l numeasca “Orasul Preasfintei Treimi”, dar marinarii care l-au condus acolo, veniti din Sardinia, au vrut sa-l numeasca “Orașul Madonei de Bonaria”. In cele din urma, dupa mai multe discutii, s-a ajuns la un compromis și numele orașului a ajuns să fie unul lung, “Orașul Preasfintei Treimi și portul Madonei de Bonaria”. El este atat de lung, insa, incat doar ultimele cuvinte au mai ramas: …Bonaria, Buenos Aires, amintind de Madona de Bonaria”.

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.