Expozitie de fotografie in Marsilia: Chipuri de lumina, cu Pr Gherasim

Părintele Gherasim (fratele Ioan) prezintă o serie de fotografii in Marseille, Capitala europeană a culturii 2013, la Libraria-galerie Liber, in perioada 15 mai–15 iunie.

Devenit călugăr ortodox în anul 1983, fratele Ioan a ajuns, mai tarziu, Parintele Gherasim pentru Schitul Sainte-Foy, din Cevennes, Franta, si nu a renuntat niciodată la fotografie.

El a prezentat numeroase expoziții în Franța și în străinătate.

În această expoziție, intitulată “Chipuri de Lumină”, el prezinta chipuri adunate în timpul călătoriilor sale in întreaga lume.

“Aceste fotografii s-au nascut in urma unor intalniri. Imaginile sunt mai degraba spontane, decât puse în scenă. Omul luminii isi ofera inima sa, el se invesmanteaza in transparență. Prin actele sale, el ne invită să contemplăm splendoarea unica. Fotografia incearca să captureze o infatisarea a luminii, care nu poate fi cuprinsa in cuvinte. Ea descrie o frumusete care se reflectă în chipuri de lumină”, explica parintele Gherasim.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.