Foamete: Biocumbustibili pentru autovechiule, in loc de hrana pentru oameni?

În Marea Britanie, sute de membri ai ordinelor religioase, preoți și asociații laice, si-au unit fortele in aceste zile, întâlnindu-se cu membrii Parlamentului, pentru a-i face pe acestia sa porneasca acțiuni in rezolvarea problemei foametei la nivel mondial.

Lobby-ul în masă a fost organizat de Agentia Catolica de Dezvoltare CAFOD, cu sediul in Marea Britanie, ca parte a campaniei Produse Alimentare Suficiente pentru Toti.

Inițiativa apartine unei coalitii formate din peste 170 de organizații, care au aderat împreună la campania de acțiune către țările G8, privind problema foametei la nivel mondial.

Campania “recunoaște faptul că sistemul alimentar global este într-adevăr distrus, avand un impact asupra saracilor de pretutindeni, nu doar în lumea în curs de dezvoltare, ci în fiecare țară”, conform unei declaratii a coordonatorului campaniei, Maria Elena Arana.

Campania urmareste ca guvernele sa-si respecte promisiunile privind ajutorul dat, investind pentru scaderea mortalitatii la copiii subnutriti si ajutorarea cu hrana a persoanelor cele mai sărace, prin investiții în randul micilor fermieri.

De asemenea, campania are in vederea stimularea folosirii terenului agricol disponibil, pentru producerea de alimente pentru oameni, si nu doar pentru producerea de biocombustibili pentru autoturisme.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.