Comportament sexual deplasat: Cardinalul O’Brien paraseste Scotia pentru penitenta, o vreme

Biroul de presă al Vaticanului a anunțat că Keith Patrick O’Brien, Cardinal si Arhiepiscop emerit de St Andrews și Edinburgh, a cazut de acord cu Papa Francisc sa paraseasca Scoția, pentru mai multe luni.

Un comunicat de presa difuzat de Vatican a declarat că O’Brien, “din aceleași motive pentru care a decis să nu participe la ultimul Conclav, și în acord cu Papa, va parasi Scoția pentru câteva luni, în scopul reînnoirii spirituale, rugăciunii și penitenței”.

Acuzațiile de incorectitudine la adresa fostului Arhiepiscop de St Andrews și Edinburgh au fost scoase la lumină în săptămânile care au urmat imediat deciziei de demisie a Papei Benedict al XVI-lea de la ministeriatul petrin.

La o săptămână după ce demisia din funcția de Arhiepiscop a fost acceptata de către Papa (vezi ARHIVA), Cardinalul O’Brien a lansat o declarație in care admitea că au existat momente în care “comportamentul sau sexual a scăzut sub standardele așteptate in calitate de preot, arhiepiscop și cardinal”.

“Pentru cei pe care i-am jignit”, a spus el în declaratia din luna martie (vezi ARHIVA), “îmi cer scuze și le cer iertare. Pentru Biserica Catolică și scotieni, de asemenea, îmi cer scuze”.

Comunicatul de presă al Vaticanului mai aminteste ca “orice decizie legata de viitoarele reglementări privind situatia Arhiepiscopului, va fi luata in acord cu Vaticanul”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.