Clonarea continua. Embrioni umani clonati, pentru – celule stem

Oamenii de stiinta din Oregon au anuntat in aceste zile ca au reusit sa creeze embrioni umani clonați, mai apoi distrugandu-i pentru a extrage celule stem embrionare. Tehnica de clonare este în esență aceeași cu cea folosita pentru a crea oaia Dolly, cu unele modificări pentru cazul clonarii cu ovule si celule umane. Aceasta este prima realizare de acest gen.

Raportul, publicat in revista Cell, subliniază, de asemenea, faptul că femeile devin „tinta” pentru materia prima in tehnica de clonare, deoarece este nevoie de “ovule umane de calitate premium” pentru ca tehnica sa dea rezultate.

In urma acestui anunt, Dr. David Prentice, senior al Consiliului de Cercetare Familiala a declarat:

“Este o preocupare gravă faptul ca unii oameni de stiinta încă urmăresc clonarea umană, o tehnologie extrem de periculoasa”. Clonarea umană, prin această tehnică, presupune crearea specifică a unui nou individ, clonat, în stadiu embrionar, folosind ovule umane și celule de țesut uman.

“Crearea și distrugerea embrionilor umani clonați, pentru a extrage celule stem embrionare, este lipsita de etică”.

“Celulele stem adulte s-au dovedit deja a fi superioare celor embrionare, in tratamentele multor pacienti. Peste 60.000 de oameni pe an, in intreaga lume, beneficiaza acum de transplanturi de celule stem adulte, pentru zeci de boli”.

“Acest tip de clonare presupune, de asemenea, supunerea femeilor tinere la risc semnificativ pentru sănătate, prin hiperstimulare ovariană, pentru recoltarea a numeroase ovule, riscandu-le sănătatea și viața în acest proces. Aceasta transformă femeile în furnizori de material biotehnologic și le face sa devina o țintă de exploatare”.

“Acest anunț pare pur și simplu sa fie doar o justificare pentru a produce clone și clone reproductive, cel mai probabil”, a concluzionat Prentice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.