Presedintii Belarusiei si Armeniei, la tarnosirea Bisericii St. Hovhannes din Abovyan, alaturi de Karekin II

Președintele Republicii Belarus, Alexander Lukașenko, a participat la tarnosirea Bisericii St. Hovhannes, din orașul armean Abovyan, conform BelTA.

Șeful statului Belarus a participat la slujba de sfințire a bisericii, condusa de Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor armenilor. La eveniment au mai participat Președintele Armeniei, Serj Sargsian, fostul Președinte Robert Kocharian și liderul partidului politic Armenia Prosperă, Gagik Tsarukyan.

După slujba, Președinții Alexander Lukașenko și Serj Sargsian au aprins lumânări în biserică.

Biserica St. Hovhannes este situata în centrul orașului Abovyan. Aceasta este construita din tuf roșu și portocaliu, fiind decorata cu ornamente incizate și basoreliefuri ale sfinților.

Biserica este situata pe un deal pitoresc. Orașul Abovyan se afla la o distanta de 16 km de Erevan. El este un oras satelit al capitalei armene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.