Primul Episcop alaturi de cosmonauti, la intoarcerea pe Pamant

Episcopul Sebastian de Saktinskaya si Karaganda (Kazahstan) a luat parte la primirea astronautilor celei de-a 35-a expeditii a Statiei Spatiale Internationale “35”.

Nava spatiala “Soyuz TMA.07M”, cu trei membri ai echipajului, și anume rusul Roman Romanenko, americanul Thomas Marshburn și canadianul Chris Hadfield a efectuat o aterizare de succes in urma cu doua zile, la ora 6:30, în regiunea Kazahstan, la aproximativ 146 kilometri de orașul Jezkazgan.

În ultimul timp, s-a stabilit deja traditia ca astronauții, înainte de zbor, sa mearga la biserică și să primească binecuvântare pentru munca lor în cosmos. Aceasta este pentru prima dată, insa, cand un episcop al Bisericii Ortodoxe Ruse participă la recepția cosmonauților care se întorc de pe orbită.

In data de 5 mai 2013, Patriarhul Moscovei, Kirill, a transmis felicitari echipajului de pe Stația Spațială, cu ocazia sarbatorilor de Paști (vezi ARHIVA).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.