Tatuaje pentru ortodocsii pelerini in Tara Sfanta

Creștinii mai multor confesiuni ortodoxe parasesc Tara Sfanta, de regula, cu o amintire permanentă a vizitei lor, dupa ce trec pe la o familie care a practicat aceasta forma de arta timp de generații, informeaza intr-un articol Associated Press.

Creștinii ortodocși care vizitează Țara Sfântă se întorc de multe ori, acasă, cu mai mult decât doar amintiri spirituale. Acestia viziteaza un salon de tatuaje vechi de secole, aflat in Orașul Vechi al Ierusalimului, tusul impregnat in piele fiind pentru ei o amintire permanentă, nu doar a pelerinajului ci, in special, a devotamentului față de credința.

Familia in cauza, din Ierusalim, a tatuat pelerini, cu cruci și alte simboluri religioase, de sute de ani, dovada clara a importantei ritualului străvechi, mai arata AP. În schimb, catolicii par sa prefere obținerea unui certificat scris al pelerinajului lor la Ierusalim.

Conform AP, familia are la baza un strămoș copt, sosit din Egipt, cu o cămilă și măgar, intr-un pelerinaj, în urmă cu 300 de ani, care a decis sa rămână aici. Familia executa aproximativ 300-400 de tatuaje, pentru pelerini, în fiecare an, conform AP. Motivele principale ar fi: Crucea, Rastignirea si Fecioara Maria.

În timp ce Iudaismul și Islamul interzic tatuarea corpului, unle confesiuni creștin-ortodoxe, cum ar fi armenii, sirienii, etiopienii și copții considera ca tatuajele sunt atât decorative cat și un semn al credinței. Biserica romano-catolică nu interzice nici ea tatuarea, dar practica nu este la fel de comună.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.