Autoritatile macedonene se opun vizitarii Arhiepiscopului Ioan de Ohrid, aflat in inchisoare

Autoritățile din Skopje ii refuză Episcopului Grigorie de Zahumlje și Herțegovina permisiunea de a-l vizita pe Arhiepiscopului Ioan de Ohrid, încă închis.

Solicitarea vicepreședintelui Consiliului Interreligios al Bosniei și Herțegovina, muftiul orasului Sarajevo, Husein Effendi Smajic, de a i se permite Episcopului ortodox Grigorie de Zahumlje și Herțegovina să il viziteze pe Arhiepiscopul Ioan de Ohrid a fost respinsa.

În numele Consiliului, muftiul Smajic a trimis, inca din data de 9 mai 2013, o scrisoare oficiala adresata Ministrului de Justiție al Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, Blerim Bexheti, în care acesta solicita sa fie acceptata vizita Episcopului Grigorie de Zahumlje și Herțegovina, in numele organizației, la Arhiepiscopul de Ohrid și Mitropolitul de Skopje (foto), aflat in închisoarea din Suto Orizari.

Consiliul Interreligios din Bosnia și Herțegovina a fost fondat în anul 1997, în scopul construirii unei societati civile prin cooperare interreligioasa.

Cererea in cauza, care se referea practic la vizitarea unui om aflat in suferința în închisoare, este una conforma cu etica crestina si islamica și în concordanță cu principiile fundamentale ale eticii umane.

Cu toate acestea, autoritățile macedonene s-au opus cererii.

Arhiepiscopul Ioan se afla de un an și jumătate în închisoare, fără îngrijire medicală (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.