40.000 de tineri aşteptaţi, la Bruxelles, pentru a 31-a reuniune anuală de la Taizé

Patruzeci de mii de tineri, în cea mai mare parte europeni, sunt aşteptaţi la Bruxelles, încă din 29 decembrie până pe 2 ianuarie pentru a 31-a reuniune anuală a comunităţii ecumenice de la Taizé, al cărui obiectiv este “construirea unei Europe bazate pe incredere”, au anunţat miercuri organizatorii.

Veniţi din toate colţurile Europei – printre cei inscrisi aflându-se 9000 polonezi, 2000 germani, 1500 italieni, 200 francezi şi 300 ruşi – aceştia vor fi întâmpinaţi de familii din Bruxelles şi din oraşele apropiate de capitala belgiană, ca Mechelen, Nivelles, Aalst şi Louvain.

Belgienii ar trebui să fie în jur de 10-12000, a spus un purtător de cuvânt.

In cadrul acestei întâlniri de cinci zile, pregătită cu multe luni înainte, de Bisericile catolică, protestantă şi ortodoxă din Belgia, se vrea ca participanţii să împărtăşească momente de reflecţie, rugăciuni şi slujbe religioase comune, a declarat Comunitatea de la Taizé într-o declaraţie.

Ca temă de reflecţie se va afla “Scrisoarea Kenyei” scrisă de fratele Alois, succesorul fondatorului comunităţii, Fratele Roger, după ce a participat la o şedinţă cu 7000 de tineri africani, la sfârşitul lunii noiembrie în Nairobi.

Printre teme, unele abordând în mod direct “căutarea Lui Dumnezeu”, se mai află şi un atelier de lucru intitulat “Globalizare şi criza financiară: ce modalităţi există pentru o economie mai solidară?.”

Doi comisari europeni vor fi prezenti: francezul Jacques Barrot (Justiţie, Libertate şi Securitate), care va vorbi despre “Europa, comuniune de valori”, şi slovacul Jan Figel (Educaţie, Cultură, Tineret), în cadrul atelierului de lucru “Uniunea Europeană şi tinerele generaţii.”

Ultima reuniune de la Taizé, ţinută la sfarsitul anului 2007, la Geneva, a reunit un număr similar de participanţi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.