Iesire din criza: Biserica din Cipru va angaja mii de oameni

Biserica din Cipru are in plan proiecte de dezvoltare în valoare de milioane de euro, care vor crea mii de locuri de muncă, conform unei declaratii de ultima ora a Arhiepiscopului Hrisostom.

Vorbind pe marginea unei vizite la spitalul Paphos, el a mai spus că guvernul va face tot ce este posibil pentru a stimula creșterea economica.

Acesta a mai spus ca este convins că, prin munca grea, Ciprul se va afla in curand, din nou, pe drumul spre recuperare.

Arhiepiscopia are mai multe planuri dupa care va acționa, în curând oferindu-le locuri de munca catorva mii de oameni, a adăugat el.

Planurile includ construirea unui mare hotel pe terenul care aparține Arhiepiscopiei de Paphos, la un cost de aproximativ 60-70 de milioane de €. Ea a mai semnat deja un acord pentru realizarea unui parc de 75 MW energie solară in afara Nicosiei, cu o investiție de 100 milioane €.

Arhiepiscopia va crea o școală de limba engleză în Makedonitissa, existand aici alte planuri care includ o investiție in energie, cu rușii și israelienii.

Biserica va merge, insa, și mai departe, dezvoltand alte proiecte, în colaborare cu ciprioții și cu investitorii străini.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.