Criza Crestinismului: Marea Britanie va fi majoritar musulmana in 10 ani

Conform unui nou recensamant, din 2011, numărul creștinilor născuți în Marea Britanie este în scădere în mod semnificativ, în timp ce numărul musulmanilor este în creștere. Se sugerează că doar o minoritate de oameni ii va reprezenta pe creștini în următorii zece ani.

Cifrele sugerează că există mai putin cu 5,3 milioane de oameni născuți în Marea Britanie, care se mai descriu pe ei insisi crestini. Aceasta reprezintă o scădere cu 15% în doar un deceniu, în ciuda unei cresteri generale a populației.

Între timp, numărul musulmanilor din Marea Britanie a crescut cu 75%, aproape 600.000 de adepți ai credinței islamice emigrand în țară în ultimul deceniu. Adepții credinței islamice sunt, de asemenea, si cei mai tineri credincioși, cu o varsta medie de 25 de ani, în timp ce creștinii au media de 45 de ani.

De asemenea, analiza sugereaza ca numarul persoanelor care se identifică drept atei a crescut cu 10%, cu 6,4 milioane mai multi englezi descriindu-se ca neavând o credință, fata de perioada de acum 10 ani.

Keith Porteous Wood, director executiv al Societatii Nationale Seculare, a declarat pentru Telegraph că reducerea, pe termen lung, a numarului creștinilor, în special în rândul tinerilor, este “de neoprit”.

Schimbarea a fost numita o “schimbare culturala semnificativa”, de către Asociația Umanistă Britanica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.