Afaceri si tranzactii ilegale, in cazul Catedralei lui Hristos din Moscova. Patriarhul Kirill castiga procesul

Un tribunal din Moscova l-a amendat pe șeful unui grup dedicat drepturilor consumatorului, cu plata a 100.000 de ruble (aproximativ 3.200 $), in aceste zile, pentru calomnierea uei fundatii religioase rusesti.

Într-un interviu acordat Novaia Gazeta, in septembrie anul trecut, Mihail Anshakov, șeful drepturilor consumatorilor din Rusia, a afirmat despre Catedrala Hristos Mântuitorul din centrul Moscovei ca găzduieste un centru de afaceri, inclusiv birourile a 15 de firme comerciale, un service-auto de schimbare de anvelope, o uscatorie-curatatorie, o parcare, o cafenea și magazine de bijuterii.

Anshakov l-a acuzat pe liderul Biserica Ortodoxe, Patriarhul Kirill, de “tranzacționari în Casa lui Dumnezeu” și a făcut apel la procuratura de stat, pentru a investiga ceea ce, a spus el, inseamna utilizarea necorespunzătoare a Catedralei Hristos Mântuitorului, de catre Fundatia care supraveghează comerțul in Biserică.

Apelul nu a avut succes, iar șeful Fundației Catedralei, Vasily Poddevalin, l-a acuzat pe Anshakov de calomnie. Anshakov, care nu s-a prezenta in fata Curtii Districtuale Presnensky din Moscova, in aceste zile, a negat calomnia.

La sfârșitul lunii decembrie, Anshakov a fost spitalizat după ce a fost atacat în centrul Moscovei de un bărbat înarmat cu o rangă. El a fost accidentat la gât și a avut o mână ruptă.

Catedrala Hristos Mântuitorul a fost, de asemenea, locul unui protest controversat anti-Putin, în februarie 2012, al trupei punk Pussy Riot, pentru care două dintre membrele trupei au fost trimise ulterior in închisoare, pentru ofensarea convingerilor religioase ale credincioșilor, conform Ria Novosti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.