Politica poate fi o cale spre sfintenie

Președintele Consiliului Vaticanului pentru Dialog Interreligios spune că politica poate fi o cale spre sfințenie, dar ca ea trebuie să insemne slujire publica, fără a cere nimic în schimb.

Cardinalul Jean-Louis Tauran a făcut aceasta remarca în deschiderea noii sale editii franceze a unei carti despre Robert Schuman, considerat un parinte al Uniunii Europene.

In prefata cartii lui Rene Lejeune, “Robert Schuman, Parinte al Europei”, cardinalul se întreaba: “Poate deveni cineva sfant, prin exercitarea responsabilităților politice?”. Răspunsul este unul pozitiv.

“Robert Schuman este un exemplu al unui catolic, a cărui vocație a fost să proclame valorile evanghelice, traindu-le, fara ostentatie, dar cu o coerență care i-a tras si pe alții”, a observat Cardinalul Tauran.

“Trebuie să intelegem ca serviciul in folosul comunitatii implica altruism și perseverență. În domeniul politic, trebuie sa redescoperim sentimentul de respect pentru adversar și valoarea dialogului loial”, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.